duminică, 13 februarie 2011

Valentine Heart

Iata si anul asta se apropie ziua indragostitilor si cel mai potrivit lucru de facut mi s-a parut un delicios tort in forma de inima...;)). Reteta am adaptat-o la ce am avut la dispozitie si am stat ceva timp sa ma gandesc cum sa imi iasa inima perfecta insa tot efortul a meritat.Inima mea dulce si colorata a atras multe laude si intr-un timp destul de scurt inima s-a injumatatit, apoi a mai ramas un sfert...iar in curand nu o sa mai ramana nimic:)).Nici nu va apuca Sf Valentin...:))
                       

                                          

Ingrediente:
Pentru blatul alb:3 oua+3 galbenusuri
                               zahar vanilat, esenta de vanilie
                               un praf de sare
                               150g zahar
                               70g faina
                               30g amidon alimentar
Pentru blatul negru: aceleasi ingrediente ca la cel alb, insa in loc de vanilie pui rom si in loc de amidon 2-3 linguri cacao.
Pentru crema de ciocolata:100g ciocolata neagra
                                                 150 ml frisca
                                                 1 plic de gelatina
Pentru crema de banane:2 banane
                                              esenta de vanilie
                                              2 linguri de zahar
                                              150ml frisca 
                                              1 plic de gelatina
Pentru sirop: 125 ml apa
                         50g zahar
                         30ml rom 
Vei mai avea nevoie de 1 borcan de gem de capsuni( sau de zmeura, prune,...sau orice gem preferi), 1 plic de gelatina rosie, 100ml frisca.

Preparare:Incepi prin prepararea blaturilor care se coc in cuptorul preincalzit asa ca inainte de toate trebuie sa incalzesti cuptorul. Amesteca ouale cu galbenusurile, vanilia, sarea, si zaharul intr-un vas pe baie de aburi pana se incalzeste usor si zaharul s-a topit.Muta compozitia intr-un alt vas si amesteca cu mixerul pana la triplarea volumului. Amesteca separat faina cu amidonul si adauga 1/3 in compozitia cu oua, inglobeaza incet, apoi si restul compozitiei, treptat, incorporand cu o lingura de jos in sus. Aluatul se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute, dintre care primele zece la foc mare iar apoi la foc mediu. Se lasa sa se raceasca inainte de taiere.
Pentru blatul maro se procedeaza in acelasi fel, cu schimbarile de rigoare in ceea ce priveste ingredientele.
Se prepara siropul prin amestecarea tuturor ingredientelor, pe foc, pana se topeste tot zaharul.Se lasa sa se raceasca inainte de insiroparea blaturilor.
Cremele se prepara concomitent pentru a nu se intari una dintre ele datorita gelatinei iar apoi sa nu mai poata fi intinsa.
Bananele se paseaza impreuna cu zaharul si vanilia . Gelatina se hidrateaza intr-o jumatate de cana de apa rece pentru cateva minute iar apoi se topeste pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si se amesteca pana la omogenizarea completa cu bananele.Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei se inglobeaza si frisca batuta si se amesteca usor pana la omogenizare.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi; gelatina se hidrateaza si se topeste, apoi se amesteca cu ciocolata. Cand compozitia a ajuns la temperatura camerei se inglobeaza frisca batuta si se amesteca usor pana la omogenizare. 
Asamblare:Blaturile se taie in cate 2 parti. Intr-o forma de tort detasabila se pune un strat de blat negru,se insiropeaza, nu foarte mult, apoi se pone jumatate din crema de banane, un strat subtire de gem, apoi un strat de blat alb care se insiropeaza, crema de ciocolata,gem, blat negru si tot asa pana la ultimul strat care trebuie sa fie de crema.Tortul se da la frigider pentru cateva ore(eu l-am lasat peste noapte), apoi se toarna deasupra gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic si se mai lasa la frigider o jumatate de ora. Se trece cu un cutit umed pe margine apoi se indeparteaza inelul formei.Tortul poti sa il lasi asa sau sa il decupezi in forma de inima cum am facut eu si se decoreaza cu frisca(eu am colorat frisca cu putin colorant alimentar rosu).
Ce dragut este...:x


                              
                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu