Tort de portocale cu iaurt si mac
Un desert proaspat si aromat, potrivit pentru orice perioada a anului. Din nou, citricele intra in topul gusturilor rafinate...
60g zahar pudra
1 galbenus
180g faina
1 lingura coaja de portocala rasa
1 plic zahar vanilat
Crema: 3 linguri marmelada de portocale(sau orice alt gem-eu am folosit de prune)
3 plicuri de gelatina
4 galbenusuri
200g zahar
1 lingurita coaja de lamaie rasa
125 ml lapte
80 ml suc de portocale
2 linguri suc de lamaie
500g iaurt
120g mac macinat(eu am folosit doar 50)
300g frisca
2 portocale pentru decor
Reteta preluata din Secretele Bucatariei.
Ingrediente:
Blat:120g unt rece60g zahar pudra
1 galbenus
180g faina
1 lingura coaja de portocala rasa
1 plic zahar vanilat
Crema: 3 linguri marmelada de portocale(sau orice alt gem-eu am folosit de prune)
3 plicuri de gelatina
4 galbenusuri
200g zahar
1 lingurita coaja de lamaie rasa
125 ml lapte
80 ml suc de portocale
2 linguri suc de lamaie
500g iaurt
120g mac macinat(eu am folosit doar 50)
300g frisca
2 portocale pentru decor
Se framanta un aluat din ingredientele mentionate. Se modeleaza sub forma de bila si se infasoara in folie de plastic, dupa care se da la frigider aproximativ 1 ora.
Se incinge cuptorul. Pe planseta tapetata cu faina se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, ridicand o margine inalta. Se inteapa blatul in mai multe locuri cu o furculita si se coace le cuptor cca 20 min. Se scoate din cuptor si se unge imediat cu marmelada.
Se inmoaie gelatina in apa rece. Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie si lapte; se incalzesc pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se adauga suc de portocale si de lamaie si gelatina, apoi se inglobeaza iaurtul si macul si se lasa sa se raceasca, amestecand bine mai intai.Cand incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta.Se aseaza crema pe blat si se da la frigider cca 2 ore. Inainte de servire, se decoreaza cu felii de portocala.
Comentarii
Trimiteți un comentariu