sâmbătă, 12 februarie 2011

Croasante

Cu ciocolata,... dulceata,...chiar si simple sunt delicioase. Croasantele incanta prin invelisul crocant si miezul pufos, o gustare eleganta , asa cum francezii stiu sa o faca...





                                  
  Ingrediente:
500g faina
125 ml lapte
3 linguri ulei
5 linguri de zahar
1 praf de sare
1 plic de drojdie uscata
1/4 cana de apa
125 g unt
1 ou.

Preparare: Dizolvi drojdia in apa calda, adaugi 1 praf de sare, o lingura de zahar si lasi 5 min intr-un loc caldut. Amesteci faina cernuta cu laptele caldut, uleiul, restul de zahar si drojdia dizolvata. Framanti un aluat moale, pe care il trantesti de masa tinandu-l de un capat. Lasi la dospit 5-10 min dupa care pui aluatul invelit in folie de plastic la frigider o ora. Intinzi aluatul in forma rotunda , pui untul framantat in mijloc si aduni aluatul in jurul untului ca sa formezi un plic dreptunghiular. Intinzi cu sucitorul foaia si impaturesti (dreapta o pliezi peste stanga pe lungime). Rotesti foaia cu 90 de grade si repeti operatiunea de 5 ori. Lasi la frigider 2 ore si repeti operatiunea pana ce s-a inglobat tot untul in aluat apoi lasi iar la rece 2 ore. Intinzi o foaie, din care tai patrate, pe care apoi le tai pe diagonala. Pui ciocolata, gem sau poti sa le lasi simple, rulezi, le pui in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasi la dospit 30 min. Le ungi cu oul batut si coci in cuptorul preincalzit cca 10 min, la foc potrivit. Lasi cornurile sa se raceasca cateva minute acoperite cu un prosopel curat inainte de servire.

                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu