Patrate cu lamaie
Sunt super-delicioase patratelele astea... Ti se topesc in gura...;;)
Glazura:2 lamai
5 oua
150 ml lapte prins sau frisca lichida
3 linguri de faina
un praf de sare
1 plic praf de copt
250g zahar
1 plic zahar vanilat
Preparare: Aprinde cuptorul si tapeteaza o tava patrata cu laturile de 20-25cm cu hartie de copt. Pentru blat, amesteca untul cu zaharul, apoi adauga bicarbonatul stins, amesteca, apoi ingredientele uscate. Compozitia trebuie sa fie nisipoasa, sfaramicioasa .Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza cu degetele, apasand usor. Se coace in jur de 15-20 min, dupa care se lasa 1-2 min sa se racoreasca.
Se spala lamaile cu apa fierbinte , se rade coaja si se stoarce sucul. Se bat ouale cu zahar si se inglobeaza faina,praful de copt, sarea, se adauga laptele, zeama si coaja de lamaie, impreuna cu zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna peste blat si se mai lasa la cuptor 20-25 de minute sau pana cand se incheaga crema. Prajitura se raceste la frigider 1-2 ore , se taie patratele si se pudreaza cu zahar.
Ingrediente:
Blat:150g unt moale 125g zahar pudra
300g faina
50g gris
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins in 2 linguri de otet
un praf de sare Glazura:2 lamai
5 oua
150 ml lapte prins sau frisca lichida
3 linguri de faina
un praf de sare
1 plic praf de copt
250g zahar
1 plic zahar vanilat
Preparare: Aprinde cuptorul si tapeteaza o tava patrata cu laturile de 20-25cm cu hartie de copt. Pentru blat, amesteca untul cu zaharul, apoi adauga bicarbonatul stins, amesteca, apoi ingredientele uscate. Compozitia trebuie sa fie nisipoasa, sfaramicioasa .Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza cu degetele, apasand usor. Se coace in jur de 15-20 min, dupa care se lasa 1-2 min sa se racoreasca.
Se spala lamaile cu apa fierbinte , se rade coaja si se stoarce sucul. Se bat ouale cu zahar si se inglobeaza faina,praful de copt, sarea, se adauga laptele, zeama si coaja de lamaie, impreuna cu zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna peste blat si se mai lasa la cuptor 20-25 de minute sau pana cand se incheaga crema. Prajitura se raceste la frigider 1-2 ore , se taie patratele si se pudreaza cu zahar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu